Citate » Citate Ortodoxe

Trimite citatul tau favorit:
Author (Required) - Write the name of the author  Category - Please choose the most appropriate category Tags - Write at least two tags Example: Quote Einstein, funny quote, title of the book

Category: (required)

Please choose the most appropriate category

Tags (optional):

wirte at least two tags Example: Quote Einstein, funny quote, title of the book etc.

Quotation Image (optional)

The following file types are supported: jpg, jpeg, png, gif


"Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti."

Pr. Arsenie Boca
Citat adăugat de Iulia

"Credinta in Dumnezeu este o valoare pe care, omul care nu o are, nici el nu este de valoare."

Parintele Teofil Paraian
Citat adăugat de auroraopr

"Cineva care nu are credinta in Dumnezeu nu are suport pentru viata, nu are o orientare, nu are un suport pentru a inainta in cele bune."

Parintele Teofil Paraian
Citat adăugat de auroraopr

"Cine intelege viata crestina asa cum trebuie, sa stie ca trebuie sa fie un om al bucuriei, un om care se bucura si un om care raspandeste bucuria."

Parintele Teofil Paraian
Citat adăugat de auroraopr

"Pacea nu poate fi cautata decat prin nepatimire. Deci intai trebuie sa ajungi la nepatimire si apoi ajungi la pace. Pacea este un dar de la Dumnezeu pentru omul curat la suflet: nu esti curat la suflet n-ai pace in suflet; n-ai pace nici cu Dumnezeu, nici cu altii nu ai pace...pacea este ceva ce se realizeaza nu se asteapta."

Parintele Teofil Paraian
Citat adăugat de auroraopr

"Participarea la Sfanta Liturghie duminica este spre bucuria omului si inaintarea lui in credinta."

Parintele Teofil Paraian
Citat adăugat de auroraopr

"In timp de ispita nu-ti parasi locul tau. Nu dezerta. Nu cauta sa arati altuia greseala. Ci pastrand tacerea pana la moarte, vei putea trece peste ispita si peste orice tulburare.
Dupa ce trece ispita si va veni pacea desvarsita, fie ca esti duhovnic, fie ucenic, atunci poti sa arati fara patima si paguba sufletesca si folosul. In felul acesta se zideste VIRTUTEA."

Gheron Iosif
Citat adăugat de auroraopr

"Cine este intre voi, intelept si priceput? Sa arate din buna-i purtare, faptele lui, in blindetea intelepciunii.
Iar intelepciunea cea de sus intai este curata, apoi pasnica, ingaduitoare, ascultatoare, plina de mila si de roade bune,neandoielnica si nefatarnica.
Si roada dreptatii se seamana intru pace de cei ce lucreaza pacea."

Sf. Ap. Iacov
Citat adăugat de auroraopr

"Duhovnicul este cel ce da nastere unor fiinte duhovnicesti, scotandu-le din valtoarea patimilor si conducandu-le spre slavita libertate a fiilor lui Dumnezeu- el fiind acela care le ofera o noua perspectiva si un nou sens al vietii."

I.P.S. Hierotheos Vlachos
Citat adăugat de auroraopr

"Toate ispitele si necazurile sunt biruite prin rabdare. Adu-ti aminte de numele celor care au rabdat pana la moarte in timp de ispita pana cand in gura lor saliva s-a schimbat in sange pt. ca nu voiau sa vorbesca, nu voiau sa carteasca. Pe acestia sa-i ai la mare evlavie si sa-i cinstesti ca martiri, ca marturisitori.[...] Ii vezi ca in timp ce sufera, prefera sa moara de o mie de ori decat sa s

Gheron Iosif
Citat adăugat de auroraopr